Zeetong met lamsoren, asperges en worteltjes

Zeetong zandwortelen lamsoor en aspergesGerecht voor 4 personen

A. Zeetong

  • 4 volledige zeetongen
  • 2 sjalotten
  • boter om te bakken
  • 3 dl visfumet (ook verkrijgbaar bij De VisTafel)
  • 3 dl oude Geuze
  • 80 g boter voor de saus
  • citroensap

B. Lamsoren

  • een handvol lamsoren
  • boter

C. Erwten

  • 50 g verse erwten
  • ijswater
  • boter

D. Zandwortelen

  • 4 gele zandwortelen
  • 4 oranje zandwortelen
  • foelie
  • 50 gram boter
  • snuifje kristalsuiker

E. Asperges

  • 4 AA-asperges
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze :

1. Zeetong
Spoel de zeetongen onder stromend koud water, verwijder de schubben van het witte vel, de ogen en de kieuwen, spoel nog eens na en dep droog op keukenpapier. Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan met boter in een braadpan. Leg de vissen er bovenop. Bevochtig met visfumet en oude Geuze. Smeer een stuk aluminiumfolie in met boter en leg dit hier bovenop. Zet de pan 6 minuten in een oven op 180°C totdat de vissen gaar zijn. Fileer de vissen en houd ze apart warm. Laat de saus tot 3/4de inkoken. Monteer met boter en werk af met enkele druppels citroensap.

2. Lamsoren
Was de lamsoren en stoof ze aan met boter in een pot.

3. Erwten
Kook de erwten gaar in water. Laat ze schrikken in ijswater zodat ze mooi groen blijven. Stoof ze kort aan in boter in een pot.

4. Zandwortelen
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Leg ze in een steelpan en glaceer ze onder een deksel met een mengsel van kristalsuiker, boter en foelie totdat ze gaar zijn.

5. Asperges
Schil de asperges en kook ze gaar in water. Bak ze in een pan met boter. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

6. Afwerking
Schenk een flinke lepel vissaus in een diep bord. Schik daarop de zandwortelen, erwtjes, asperges en lamsoren. Helemaal bovenaan leg je de zeetong.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.15 u