Schelvis met lamsoren, venkel en groene curry

Schelvis met venkel lamsoor en groene curryVoor 4 personen

A. vis

  • 800 g schoongemaakte schelvis

B. venkel/lamsoren

  • 200 g lamsoor
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • olijfolieazijn

C. groene curry

  • 1 sjalot
  • 1 dl visbouillon
  • gember
  • piment
  • look
  • koriander
  • citroengras
  • 3 cl room

1. Bak de schelvisfilet 8 minuten op het vel in een beetje boter.

2. Was de lamsoren, stoof ze enkele minuten met het sap van de citroen en een scheut olijfolie.

3. Snij de venkel in fijne reepjes, meng ze met olijfolie en azijn.

4. Kook de visbouillon 5 minuten samen met de gember, piment, look, koriander, gesnipperde sjalot en citroengras. Voeg op het einde de room toe. Mix het geheel en giet door een fijne zeef.

5. Maak met een lepel enkele cirkels visbouillon op het bord. Leg een stukje schelvisfilet in het midden. Schik daarboven de lamsoren en de venkelslierten.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.15 u