Gebraiseerde babylotte met jonge worteltjes

Gebraiseerde zeeduivel met jonge worteltjesVoor 4 personen

  • 4 babylottes
  • 1 bussel loofworteltjes
  • een scheut olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • 3 pijpajuintjes met groen
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Schil de worteltjes met de dunschiller en snijd in grove stukken.

2. Zet een gietijzeren stoofpan op het vuur en laat er een scheutje olijfolie in warm worden. Voeg dan een klontje boter toe.

3. Laat de ingepeperde en gezouten babylottes langs alle kanten vlug even aankleuren in de pot. Haal de visjes uit de pot.

4. Doe de worteltjes, de fijngehakte ui en de knoflook in de pot. Laat 5 minuten bakken op een zacht vuur.

5. Giet de bouillon bij de wortelen. Voeg tijm en laurier toe en laat 10 minuten koken zonder deksel.

6. Leg de 4 babylottes op de groenten en zet het deksel op de pot. Laat 15 minuten zacht garen.

7. Snijd de pijpajuinen in ringetjes.

8. Schep de babylottes uit de pot en leg op een warme serveerschotel. Leg er de worteltjes bij. Zet even weg in een lauwe oven, die staat afgesteld op 80°C.

9. Laat de saus even inkoken. Haal dan de pot van het vuur en laat er, al schuddend met de pan, een klontje boter in uitsmelten.

10. Giet de saus over vis en groenten. Serveer met gepersilleerde nieuwe aardappelen.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.15 u