Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge

Gebakken griet met bloemkool en sauce viergeVoor 4 personen

·         4 grietfilets van 150 g elk

·         1 kleine bloemkool

·         3 dl room

·         6 eetlepels fijngehakte gemengde

·         4 eetlepels zure room

·         kruiden (bieslook, peterselie, dragon en basilicum)

·         boter

·         nootmuskaat

·         peper en zout

 

Bereidingswijze:

1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

2. Kook de room in tot de helft, voeg toe aan de bloemkool en prak grof met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

3. Meng de fijngehakte kruiden met de zure room en kruid met peper en zout.

4. Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.

5. Verdeel de bloemkool over vier borden en schik er de grietfilets bij. Roer de zure room even los en lepel over de bloemkool. Lekker met puree.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.15 u