Gebakken tarbot met rode biet en gerookte paprikamarmelade

Gebakken tarbot met rode biet en gerookte paprikamarmelade

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 600 g tarbotfilet (te verkrijgen bij De VisTafel, wij fileren deze graag voor U)
  • 4 eidooiers
  • 1 rode biet
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • suiker
  • sushi-azijn (te verkrijgen bij De VisTafel)
  • 2 mini stronken witloof
  • Parmezaankaas
  • 600 g gekookte rode biet
  • 40 g suiker
  • 40 g isomalt
  • 20 g glucose

Bereidingswijze:

1. Snijd de rode biet en het witloof in dunne plakjes. Marineer de rauwe groenten een dag op voorhand gedurende 24 uur in een zoetzuur mengsel van suikerwater en sushi-azijn.
2. Bak de tarbot in een hete pan met olijfolie.
3. Rasp de Parmezaankaas en bak het raspsel krokant goudbruin in de oven.
4. Mix het gerookt paprikapoeder met de olijfolie tot een emulsie. Breng op smaak met peper en zout.
5. Maak een krokantje van rode biet: doe de rode biet, eidooier, suiker, isomalt en de glucose in de thermomix en verwarm tot 80°C. Laat afkoelen en strijk uit op een siliconen matje. Laat drogen op 50°C.
6. Lepel enkele druppels paprikamarmelade op een bord. Leg een visstukje er bovenop. Werk af met de gemarineerde groenten en het krokantje van rode biet en Parmezaankaas.

Had U graag tips of verder advies gekregen, aarzel dan niet om onze koks en winkelbedienden hierop aan te spreken in de winkel!


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.15 u