Gebakken rogfilet met wortelstoemp

gebakken rogfilet

Voor 4 personen:

  • 600g rogfilet
  • 1 ui
  • 800g wortelen
  • 500g aardappelen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 80g boter
  • 100ml room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 el mosterd
  • peterselie

Bereidingswijze:

1. Snipper de ui fijn. Schraap de worteltjes en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
2. Smelt een flinke eetlepel van de boter in een grote kookpot. Fruit er eerst de ui in en voeg dan de wortelen met de laurier en tijm toe. Laat en-kele minuten stoven en voeg dan wat water toe. Zet het deksel op de kookpot en laat de wortelen verder garen. Kijk af en toe en voeg indien nodig wat extra water toe.
3. Pureer de aardappelen met de gegaarde wortelen (verwijder wel eerst de laurier en tijm) voeg mos-terd, de rest van de boter en de room toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4. Dep de rogfilet goed droog. Rol op en wentel in wat bloem. Verhit een pan met boter en olijfolie. Bak er de rogrolletjes in gedurende 10 minuten, kruid nog met peper en zout en plaats daarna nog 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C.
5. Verdeel de wortelstoemp over borden, leg er de rog-rolletjes bij en strooi er nog wat peterselie over.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.15 u