Tongschar met prei en girolles

tongschar met prei en girolles lr 7Voor 4 personen:

  • 4 tongscharfilets
  • 2 stengels preiwit
  • 1 sjalot
  • 150 g girolles (dooierzwam, eetbare paddenstoel met licht peperachtige smaak)
  • 1dl witte wijnazijn
  • 1dl droge sherry
  • 100 g boter
  • enkele kapucijnblaadjes en bloemetjes
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Was het wit van de prei en snijd in 2 gelijke stukken. Stoom 15 minuten op 100°C. Snijd het binnenste van de bekomen balkjes er voorzichtig uit, snij fijn en stoof aan met wat fijngesneden sjalot en girolles.

2. Breng 50 g girolles aan de kook met de droge sherry en witte wijnazijn. Laat tot de helft reduceren, zeef en bind de saus met 50 g koude boter.

3. Bak de tongscharfilets en de overgebleven girolles in boter. Kruid met peper en zout.

4. Vul de preibalkjes met de prei/champignonmengeling, schik de vis erop en giet er royaal de saus over. Werk af met de kapucijnblaadjes en –bloemetjes.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.30 u