Zeetongrolletjes met prei en botersaus

Zeetongrolletjes-met-prei-en-botersaus-410x325

Voor 4 personen

  • 12 zeetongfilets (in totaal ongeveer 600 gram)
  • 1 prei
  • bieslook
  • peper en zout

Voor de saus

  • 4 dl visfumet (ook verkrijgbaar bij De VisTafel)
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 2 dl room
  • koude boter
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Maak eerst de blanke botersaus. Laat de visfumet met de witte wijn en sjalot inkoken tot twee derde.

2. Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop op met koude boter en kruid met peper en zout. Zeef de saus ten slotte en houd warm.

3. Maak de prei schoon en snijd het preiwit in fijne julienne. Blancheer deze 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat meteen schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en enigszins afkoelen.

4. Leg de zeetongfilets mooi open op aluminiumfolie. Kruid met peper en zout en verdeel er in het midden de geblancheerde julienne van prei over. Rol de zeetongfilets op en draai de aluminiumfolie dicht zoals bonbons, zo krijgt u mooie ronde rolletjes.

5. Pocheer de rolletjes 4 min. in kokend water, laat nadien uitlekken en verwijder de aluminiumfolie.

6. Schik de zeetongrolletjes op vier borden. Nappeer met de blanke botersaus en werk af met bieslook. Serveer met puree.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.30 u