Gebakken Sint-Jakobsvrucht met pompoen, citroen en hazelnoot (voorgerechtje)

Gebakken sint-jakobsvrucht met pompoen citroen en hazelnoot

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 1 pompoen (butternut)
  • 1 citroen
  • 20 g hazelnoot
  • olijfolie om te bakken
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Schil de pompoen en snijd in gelijke stukken. Wikkel in aluminiumfolie met een klontje boter. Gaar in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken op 30 à 40 minuten. Als je een stukje pompoen met de vinger plat kan duwen is de pompoen gaar.

2. Haal uit de folie en mix. Roer er een scheut room en een klontje boter onder. Smaak af. Houd warm.

3. Rooster de hazelnoten goudbruin in een pan. Hak grof.

4. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak goudbruin langs beide zijden in hete olijfolie.

5. Verdeel wat pompoenpuree op een bord. Leg er 3 sint-jakobsvruchen op. Verdeel er wat gehakte hazelnoten over. Werk af met wat versgeraspte schil van citroen. Werk eventueel af met wat kervel.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.30 u