Lotte ingekerfd met laurier en een lauw linzenslaatje

zeeduivel met laurier en een lauw linzenslaatje-lr 7Benodigdheden:

Lotte:

  • 200g lottefilet per persoon
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes look
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Gekookte linzen:

  • 200 g groene linzen
  • bouquet marmite
    • 2 wortelen
    • 1 ui
    • 1 stuk prei
    • 2 stengels selder
    • 1 laurierblaadje
    • 3 teentjes geplette look
    • 1 scheutje room

Salade:

  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 40 g mayonaise
  • 15 g gekonfijte of gedroogde tomaat
  • 3 g bieslook
  • 15 g truffelsap
  • 5 g truffelolie
  • 2 g witte balsamicoazijn
  • 2 g sherryazijn
  • 6 g citroensap
  • 3 g fijn zout
  • 20 g ingekookt linzensap

Bereidingstip:

Dankzij de laurier komt de smaak van de zeeduivel optimaal tot zijn recht. Dit vormt het ideale recept op het einde van de zomer of tijdens een stralende lentedag, ideaal voor op de barbecue.

Recept:

Snij de groenten in grove stukken. Kook de linzen met de bouquet marmite in een grote pot water gedurende 20 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen in hun kookvocht. Laat de linzen uitlekken en kook het linzenvocht in met een beetje room totdat het sap mooi gebonden is. 


Schil de wortelen, selder, ui en sjalot en snij ze in fijne blokjes (brunoise). Laat ze 2 à 3 minuten zweten op een zacht vuurtje en zet even aan de kant. Snij de bieslook en de gedroogde tomaat in fijne stukjes. Meng ze samen met de gekookte linzen, de groentenbrunoise en de andere ingrediënten voor de salade. Bewaar op kamertemperatuur.


Maak inkervingen in de zeeduivelfilet zodat je er gemakkelijk de laurierblaadjes in kan schuiven. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Gril de filets op de barbecue of in een grillpan en voeg de tijm en de look toe. Laat nog 3 minuten garen in een oven. Laat 2 minuten rusten en dien de vis op samen met de linzensalade.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.30 u