Zeebaars in zoutkorst, vinaigrette met tomaat, bergamot en tomaat

Benodigdheden voor 4 personen:zeebaars en croute 2 cropped

  • 2 zeebaarsen van 400-600 g (geheel, schoongemaakt maar met schubben)
  • 750 g grof zeezout
  • 20 g eiwit
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes dragon
  • 3 blaadjes basilicum
  • schil van ¼ citroen
  • 25 g olijfolie
  • 7,5 g bergamotsap
  • 20 g rijstazijn
  • 110 g tomaat, in blokjes gesneden
  • 6 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 12 pijpajuintjes

Bereidingstip:
Zeebaars bevat groene aroma’s die goed combineren met tomaten en groene kruiden zoals dille, basilicum of olijfolie. Citrusschilaroma’s maken deze connectie nog sterker.

Recept:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het grof zeezout met het eiwit tot een licht vochtige massa.

Neem de takjes tijm en dragon. Stop samen met de citroenschil en de blaadjes basilicum in de holte van de zeebaars. Prik de holte met kruiden eventueel dicht met een tandenstoker.

Leg een vel aluminium op een bakplaat of in een ovenschotel. Beleg met een laag zout, ter grootte van de vis. Leg er de vis op en bedek met het resterende zout. Druk licht aan tot een egale zoutkorst van een kleine centimeter dik.

Gaar de zeebaars in de oven van 200°C. Reken een gaartijd van ongeveer 15 minuten.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Breng op smaak.

Maak de pijpajuin schoon. Besprenkel met olijfolie en grill. Kruid met peper en zout.


Like ons op Facebook

Facebooklogo 200px

Bestelling plaatsen?

Bel ons op 03/313.76.26 of mail ons op info@devistafel.be

Contact

De VisTafel

Groot Veerle 3
2960 Brecht

telefoon: 03/313.76.26
info@devistafel.be

Openingsuren

maandag: gesloten
di/wo/do:  8.30 - 18.00
vrijdag: 8.00 - 18.00
zaterdag: 8.00 - 14.00
    
zondag enkel afhalingen   
bestellingen en schotels: 9.00 - 9.30 u