fbpx

Gecertificeerde duurzaamheid

Generaties na ons erven onze planeet zoals wij ze achterlaten. En nét daarom willen we er alles aan doen om een propere en gezonde zee achter te laten. De toekomst van de visserij vinden wij daarom erg belangrijk. Zowel in onze eigen bedrijfsvoering als in onze handel staat duurzaamheid voorop.

 

Als één van de eerste Belgische viswinkels is De VisTafel gecertificeerd voor het verdelen van duurzame, Vlaamse vis (certificaat: zie hier).  Daardoor kunnen we garanderen dat minstens 75% van de Noordzeevis in onze koeltogen op duurzame wijze door onze eigen Vlaamse vissersvloot is gevangen. Meer info vindt u op de website van de rederscentrale / Visserij Verduurzaamt.

 

Verder voeren we een aantal duurzame keurmerken. Deze hanteren strenge normen om overbevissing tegen te gaan, het milieu te sparen en te zorgen voor een goed beheer van de zee en de visstand.

 

– We werken met vis met het keurmerk Friend of the Sea.

 

– Een deel van ons assortiment is MSC of ASC gecertificeerd.

 

– In overleg met de klant houden we zoveel mogelijk rekening met de seizoenen.

website assets

Duurzaam vissen

 

We kopen bijna dagelijks bij lokale, kleinere dagboten die op een duurzame manier vissen. Door hun manier van vissen blijft de bodem gespaard. Ook verbruiken de boten aanzienlijk minder brandstof. Een weloverwogen keuze, omdat we ons zeer bewust zijn van onze plek in de natuur.  De Vistafel heeft als één van de eerste viswinkels het certificaat “Visserij Verduurzaamt” van de Vlaamse rederscentrale ontvangen.

 

Energiebewust

 

Tenslotte proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten.  We maken gebruik van zonnepanelen om ons energie verbruik zo groen mogelijk te houden.  We letten ook op verpakkingsmaterialen en maken gebruik van herbruikbare veilingkisten, vóór de vis in de winkel ligt.  We moedigen onze klanten ook aan om te winkelen met een herbruikbare “Vistafel” koeltas. Al met al proberen we zo bewust om te gaan met onze omgeving.

Hygiëne

Voedsel verwerken in het algemeen – en vis in het bijzonder – vraagt om speciale aandacht voor hygiëne. Waar u dan aan kunt denken? Bijvoorbeeld aan de juiste bewaartemperatuur, de manier en snelheid van verwerken en het correct verpakken van vis.

Training en inspectie

 

Goede hygiëne begint bij onze medewerkers, die getraind worden op de hygiënische manier van werken. Het FAVV voert regelmatig inspecties uit op de werkvloer.

 

Eigen controle

 

De VisTafel beschikt uiteraard over een eigen keuken. Daar testen wij regelmatig onze producten om de continue kwaliteit te waarborgen. Zodoende kunnen wij onze kwaliteitsgarantie meegeven. Daarnaast werken wij samen met Lavetan voor het bemonsteren van onze producten.

 

De VisTafel werkt volgens HACCP, waardoor de hygiënische veiligheid van de producten doorheen het productieproces zo veel mogelijk gewaarborgd kan worden.

hygiëne bij viswinkel De Vistafel